Arama
Arama Sonuçları
300 yaşına kadar yaşamak mümkün mü?
Kalbiniz ve damarlarınız ne kadar sağlıklı olursa, diğer organlarınız da o kadar sağlıklı olacaktır.
"Mecbur kalmadıkça 'o saatlerde' dışarı çıkmayın"
Kastamonu İl Sağlık Müdürlüğü son zamanlarda artan sıcaklıklar ile ilgili alınması gereken önlemleri içeren bir açıklama yayımladı.
Bacak Damar Tıkanıklığı Nedir?
Bir kan damarının genellikle damar sertliği ya da bir pıhtı dolayısıyla tıkanması damar tıkanıklığı olarak adlandırılır.
Diğer gruplara göre daha dirençsiz
Londra'da kan grupları üzerinde oldukça kapsamlı bir araştırılma gerçekleştirildi. Araştırma sonucunda AB kan grubuna sahip olan kişilerin beynine pıhtı atma oranının diğerlerine göre tam 5.6 kat daha fazla olduğu tespit edildi.
Dünya Diyabet Günü, unutulmadı
İl Sağlık Müdürlüğü ile İl Milli Eğitim Müdürlüğü Dünya Diyabet Günü etkinlikleri kapsamında Şehit Şerife Bacı Ortaokulu’nda program düzenledi.Programa Vali Avni Çakır, İl Sağlık Müdürü Dr. Yüksel Kutlu, İl Milli Eğitim Müdürü Cengiz Bahçacıoğlu, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.
“10 yetişkinden 1’i şeker hastası”
Özel Kastamonu Anadolu Hastanesi İç Hastalıkları ve Nefroloji Uzmanı Dr. Bülent Uyar, beslenme alışkanlıklarında ve yaşam tarzında meydana gelen değişiklikler sonucu, diyabet sıklığının arttığını söyledi. 10 yetişkinden en az 1 tanesinin diyabet olduğunu, 2 yetişkin diyabet hastasından 1 tanesinin de hasta olduğundan haberinin olmadığını belirten Dr. Uyar; “Diyabet, kalp krizi ve inme gibi hayatı tehdit eden sorunlara neden olabilir” dedi.
“Onlar olmasaydı, bile bile ölümü bekleyecektik”
Kastamonu’da 27 Haziran’da etkili olan şiddetli sağanak yağış nedeniyle dereler taştı, köprüler çöktü, evler su altında kaldı. Suyun debisinin yükselmesi nedeniyle evlerinde mahsur kalan vatandaşlar Sahil Güvenlik Komutanlığına bağlı helikopterler ile Jandarma Arama Kurtarma ekiplerince kurtarıldı. Helikopter ile kurtarılan vatandaşlar yaşadıklarını anlattı.
Bizim gelin, geceye damga vurdu!
Kastamonulu oyuncu İlyas İlbey ile evli olan ve 'Sürahi Nine' karakteriyle bir döneme damga vuran Yasemin Yalçın, ekranların sevilen programı Çok Güzel Hareketler'in skecine konuk oldu. Sahneye çıkar çıkmaz, seyircilerin dakikalarca alkışladığı Sürahi Nine, oyunda gösterdiği performansla programa damga vurdu.
“Mutlaka aşınız olun”
Kastamonu Eğitim ve Araştırma Hastanesi (KEAH) Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op. Dr. Metin Şentürk, Covid-19 aşılarının anne adaylarına etkileri konusunda değerlendirmelerde bulundu
TOPUK ÇATLAKLARINA NE İYİ GELİR? 9 DOĞAL ÇÖZÜM
Topuk çatlakları neden olur? Topuk çatlakları nasıl geçer? Topuk çatlaklarına ne iyi gelir? İşte, ayakların nemlenmesini sağlayacak ve topuk çatlaklarına iyi gelecek 9 doğal yöntem:
Uzun COVID milyonlarca insanı etkiliyor
Nefes darlığı, beyin sisi, halsizlik, kas ağrıları… Uzun süreli COVID-19, koronavirüs geçirenlerin peşini bırakmıyor. Yapılan araştırmalar 203 farklı semptomun tespit edildiğini ortaya koyuyor.
Anksiyete nedir ? anksiyete hastalığının belirtileri nelerdir ?
hayatın koşuşturmacası içinde zaman zaman endişe hissinin meydana gelmesi normal kabul edilir. ancak bu hissi sık ve yoğun olarak yaşayan kişilerin gerçekleştirmiş olduği günlük aktiviteler negatif yönde etkilenebilir.
Kalp krizi neden olur ? kalp krizinin nedenleri nedir ?
kalp krizinin nedenleri nelerdir ? kalp krizine neler sebep olur ?
Kalp krizi neden olur ? kalp krizinin nedenleri nedir ?
Kalp krizi sebepleri nedir ? kalp krizinin neden olur ?
Patlıcanın Faydaları Nelerdir ? Patlıcan Nelere İyi Gelir ?
Patlıcanın inanılmaz faydaları vardır. Nikotin bakımından oldukça zengin olan patlıcan hem de vücudun ihtiyacı olan nikotinin yüzde 80'ini rahatlıkla karşılar. Patlıcan saplarının çöpe atılmaması konusunda uzmanlar uyarıda bulunuyor. Özellikle basur hastalığında organik ilaç olarak önerilir. Haberin teferruatında patlıcana dair merak edilenleri bulabilirsiniz. Peki patlıcanın faydaları nelerdir? Patlıcan suyu ne işe yarar
Sigaranın Sağlığa Zararı Nedir ? Sigara İçmek Nasıl Etkiler ?
Sigaranın zararları saymak ile bitmez sigaranın zararlarını sizinle paylaşalım.